Źródło i wiecej na temat : konopialeczy.pl/news.php
Źródło i wiecej na temat : konopialeczy.pl/news.php
Dragi nie są dla każdego, ale jak będziesz wykorzystywał je umiejętnie i zgodnie ze swoimi predyspozycjami to możesz się dobrze wspomóc. Głupi nie wie kiedy przestać i nie umie się kontrolować. Tyle.
Ale najbardziej śmiesza mnie barany, które nie mając o czymś pojęcia , pierdolą najwięcej.
Pozdro głąby
pozwólcie, ze zacytuję starą mądrość ludową:
Nie dyskutuj z debilem, bo Cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
(Chociaż bardziej chodzi mi o pierwszą część tej mądrości, bo śmiem twierdzić, ze walka byłaby wyrównana w większości przypadkowy)
1# nie uzależnia? to czemu 100% tych co brała zawsze wraca do tego i potem sięga po silniejsze narkotyki? hipokryci hm?
Jakieś badania masz na ten temat? Nie ma? To wsadź sobie takie mądrości głęboko. Na tej samej zasadzie można byłoby powiedzieć o alkoholu, a tak się składa, że praktycznie wszyscy którzy jarali pili wcześniej alkohol.
2# nie szkodzi ?SERIO JAKIM TRZEBA BYĆ DEBILEM ŻEBY TAK MYŚLEĆ , podczas spalania (czegokolwiek ) wydziela się między innymi dwutlenek węgla a przy tym od chuja innych substancji smolistych (szkodliwych ) które wdychamy podczas palenia naszej ,, cudownej marichuany'' która pozostaje na płucach do końca życia , (jedynym organem który ma możliwość odbudowy jest wątroba ) (płuca nigdy nie wrócą do stanu pierwotnego ) to nawet jak samo ,, thc '' nie jest szkodliwe to i tak wdychacie jakieś 1000 innych substancji które są szkodliwe . ALE PRZYPOMINAM MARICHUANA TO LEK ! ahahahah
podczas palenia papierosów wdycha się około 2000 tyś substancji , przy paleniu marichuany ta liczba musi być podobna.
Istnieją inne metody wprowadzania THC do organizmu - np. vaporizer (czyli tzw. spalanie bez dymu).
3# thc nie szkodzi? serio ? środek psychoaktywny dla was nie jest niczym złym? (powoduje dziury w mózgu którego pewnie i tak nie macie bo sięgacie po takie gówno )
Ludzie przyjmują wiele środków psychoaktywnych - więc przemawia przez ciebie hipokryzja.
Tak na marginesie, prawdopodobnie rodzaj ludzki stworzył cywilizację właśnie dzięki substancjom psychoaktywnym - jest wiele antropologicznych teorii na ten temat.
4# czemu średnia wieku osób które ,,jawnie '' paliła to około (no niewiem 20 lat/ 30 lat )
np Bob Marley , Magik , Hendrix hm ? wcale im marichuana nie zniszczyła zdrowia bo to lek !
To już ci ktoś wyżej napisał. A ja dodam - masz jakieś dane, czy znowu przemawia przez ciebie ból dupy?
5# ,, jak może być marichuana szkodliwa skoro została zalegalizowana w niektórych krajach'' o boshe debile , odpowiedź jest prosta , żeby zniszczyć czarny rynek (nielegalny , mafia / gangi / dilerka itp) dlatego zalegalizowali marichuanę żeby mieć zarobek , i zniszczyć przestępczość .
To chyba dobrze? Sprzedaż jarania to jeden z głównych przychodów organizacji przestępczych. Tyle że te pieniądze trzeba potem wyprać, a to niszczy gospodarkę. Za te pieniądze można wynająć kreatywnych księgowych, prawników...można dać w łapę.
No i nie zamyka się ludzi za skręta (co też kosztuje). Same plusy.
6# Osoba uzależniona (nie zależnie od czego) , nie przyzna się do tego że jest uzależniona , alkoholik powie na siebie pijak ? ćpun powie na siebie ćpun , czy ktoś kto jest uzależniony od hazardu powie na siebie hazardzista ?
Ja tu widzę kogoś uzależnionego od wpierdalania się w nie swoje sprawy.
7# ,, nie ma żadnych dowodów na to że marichuana jest szkodliwa '' SERIO TĘPAKI ? to patrzcie obrazek
Obrazek
O tym pisałem wyżej.
brak reakcji na takiego typu upośledzenia będa skutkowały nie tylko na pojedyncze jednostki, lecz na przyszłe społeczeństwo. W czasach tak wielkiego kryzysu moralnego, gdzie każde następne pokolenie ma zdziesiątkowany intelekt, olewanie tego problemu jest równe z obojętnościa wobec zabijanego na naszych oczach człowieka. REAGUJMY
Ludzi o takich poglądach nie należy nigdy dopuszczać do władzy
2.Tutaj wiekszym problemem jest palenie z tytoniem ktory jest bardziej szkodliwy, dla osoby palacej papierosy nie robi to dużej różnicy a dla reszty też nie jest to dużym problemem ponieważ "Oczyszczenie płuc po rzuceniu palenia jest procesem długotrwałym i zależy od ilości toksyn zalegających w płucach i upośledzenia funkcji rzęsek, które odpowiadają za ich oczyszczanie." zresztą można palić np z lufki na czysto.
3.Wódka powoduje urwane filmy, nie jest niczym złym? Jeśli korzystasz z umiarem to nie ma się co martwić dziurami.
4.Znam starsze osoby które paliły i palą i nic im nie jest.
5.Pierdolenie i teorie wyjete z dupy.
6. Co to wnosi do tematu? Wszyscy którzy palą np raz w miesiącu i chcą legalizacji są ćpunami? Idąc tym tokiem myślenia wychodząc co weekend ze znajomymi na piwo jesteś pijakiem.
7.Obrazek z internetu, bardzo wiarygodne źródło
8.O zespole amotywacyjnym zapomniałeś dodać tego "opisywany u osób przewlekle, od dłuższego czasu odurzających się marihuaną i innymi przetworami konopi"
Wszystkie te twoje zagrożenia i złe działania dotyczą palenia bardzo często dużych ilości. Siedzenie całymi dniami przed komputerem nie jest zdrowe, picie alkoholu codziennie też nie, żywienie się fast foodami też nie. Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba to robić z głową.
Dragi to właściwie syf straszny (jeśli się ich użyje w niewłaściwy sposób). Miałem znajomego, który się w takim stanie przepalenia znalazł, że ledwo ogarniał co się wokół niego dzieje. Kontakt z nim urwałem bo się z niego zombie zrobiło. Znałem też innego kolesia i to samo się nim stało. No nie polecam, nawet marihuany- ale też nie zakazuję. IMO- nie powinno być zakazu narkotyków bo jak ktoś się zechce przyćpać to i tak to zrobi, a jak go policjant przyłapie to może do więzienia iść albo grzywnę zapłacić. Akurat z tymi zapisami o karaniu za posiadanie narkotyków to prawo jest kompletnie do rzyci- niepotrzebne wpierdzielanie się.
I co to za ból dupy w tekście?
Wkurwia mnie niesamowicie gangrena ostatniego pokolenia, czyli idioci kladacy lapy na narkotykach.
Wy zajebane tepaki bez szkoly
Będziesz gnoju odliczał czas
Wkurwiacie mnie 16 letnie rastahipstery z liceum z oczami jak chiński zwiadowca, stojący w sklepie i kupujący czipsy na gastro. Banda pierdolonych tępaków
I te emocje... Matko bosko kochano
To ma być kawałek scenariusza do "Rozmów w toku" czy może kolesia zgwałcił swoim blantem ćpun z gastro?
I skąd te wypociny są? Daj linka do źródła, szanowny panie UltorMatrix, .
1# Skąd masz takie informacje że 100% ludzi sięga po twardsze narkotyki? Ja pale okazjonalnie już sporo czasu, wiem że nigdy nie będe pchał jakiegoś gówna do nosa, kuł sie, czy aplikował innego gówna, nawet nie chce próbować. Bardzo wielu moich znajomych (z racji tego że większość moich znajomych jest ode mnie starsza) pali dłużej niż ja i często więcej, są ludzie których ciężko zobaczyć z białymi gałkami i żaden z nich nie bierze twardych narkotyków. To kwestia wyboru każdego człowieka, każdy ma wolną wole. Aha, pisałes coś o uzależnieniu... Jasne że uzależnia! Jak wszystko, jak kawa, jak szlugi, jak internet, jak walenie gruchy... Mózg uzależnia się od czynności dzięki którym wytwarza endorfiny. Jeżeli miałeś na myśli uzależnienie typu choroba alkoholowa itp to pokaż mi chociaż jeden przykład bo oprócz zwykłej chęci, raz mocniejszej, raz słabszej zapalenia większego uzależnienia nie zauważyłem. Ostatnio uzależniłem sie od kawy np i zdecydowanie za dużo jej pije no ale nie moge sie powstrzymać, tak samo kiedyś od czekolady. Od zapalenia często sie powstrzymuje bo jestem biednym studentem i mnie nie stać
2# Skoro wyzywasz mnie jako palacza od debili odwdzięczę się tym samym. A więc posłuchaj debilu! W tym że zioło jest nieszkodliwe ma sie na myśli raczej THC no bo kurwa żaden idiota chyba nie pomyśli że dym jakikolwiek jest zdrowy co? Po za tym raczej nikt nie mówi że jest nieszkodliwa, jej szkodliwość w porównaniu do papierosów, alkoholu i innych używek jest MAŁA! Oczywiście cały czas mówimy o naturalnym krzaku a nie sztucznie hodowanych i "doprawianych" różnymi substancjami chemikach. Wszystko szkodzi, ale wszystko jest dla ludzi, z umiarem. Co do płuc... polecam poczytać cokolwiek zanim zacznie się już na jakiś temat wypowiadać, otóż PŁUCA MOGĄ SIĘ REGENEROWAĆ! Np po rzuceniu fajek, zależnie od tego ile czasu paliłeś to po 5-10-15 latach twoje płuca będą czyste. Oczywiście nie mówimy tutaj o jakiś zmianach typu nowotwory i jakieś inne chujstwa bo to juz nie zniknie.
3# Co tu dużo pisać... Nie palisz ale zażywasz THC. Skąd? A poszukaj, poczytaj, wysil sie kurwa baranie, nie tylko marihuana zawiera THC. Oczywiście inne przypadki to małe ilości. Po drugie jasne że powoduje dziury w głowie itp. ale jak już wcześniej pisałem wszystko z umiarem. Wszystko ma dobre i złe strony, ja po ludziach których znam nie zauważyłem tych złych
4# Skąd wziąłeś ten wiek 20/30 lat? Zdziwiłbyś się ile starszych ludzi, doktorów, profesorów itp pali. Mówisz o sławnych osobach, zauważ że palący ludzie są bardzo kreatywni i tworzą zajebistą muzyke np. Po za tym w ich śmierci marihuana raczej nie odegrała znaczącej roli, na świecie nie ma żadnego udokumentowanego na świecie przypadku śmierci od marihuany, oni też palili papierosy, sporo pili alkoholu i dlaczego to akurat marihuana ma być winna? Ty też pewnie lubisz sobie wyjść na browar i fajke co? Chociaż nie powinieneś bo jesteś pewnie tkzw gimbem.
5# Po pierwsze przyłóż większą uwagę na lekcjach j. polskiego, popracuj nad składaniem zdań, tak żeby można je było zrozumieć. Jeszcze jedno: co to znaczy "boshe"? To nawiązanie do tej firmy co robi AGD/RTV i inne przydatne rzeczy? Dobra, dosyć żartów. TAK! WŁAŚNIE PO TO KRAJE LEGALIZUJĄ UŻYWKI! Nie odkryłeś tu ameryki kolego No i co w tym złego? Właśnie chyba tak powinno być prawda? Na tym to polega.
6# Jestem uzależniony od papierosów i od kawy - przyznałem się.
7# Obrazek ten znalazłeś po wpisaniu w google "płuca po paleniu papierosów". Skąd to wiem? A stąd że na google możne wyszukiwać obrazem. Więc rozmawiamy o blantach czy szlugach kolego?
8# Może i są takie następstwa palenia thc ale chyba trzeba na prawde sporo palić, ja w życiu sie z takimi nie spotkałem. W przeciwieństwie do mnóstwa pozytywnych cech takich jak dobry humor, uśmiech, kreatywność, śmiałość, inne postrzeganie np muzyki czy jedzenia (chodzi mi o zmysły) i wiele wiele więcej, można by było wymieniać i licytować sie całą noc. To bezsensowne bo tak jak mówiłem każdy medal ma 2 strony.
Podsumowanie:
Zapraszasz do konstruktywnej rozmowy a sam wyzywasz ludzi od debili, idiotów i Bóg wie co jeszcze. Starasz się wypowiedzieć na jakiś temat kompletnie go nie znając, nie wiem czy paliłeś kiedyś marihuanę, nawet jeżeli nie to nie moge namawiać Cię żebyś spróbował ale jak najbardziej namawiam Cię do zagłębienia sie w temat, poczytania, obejrzenia jakiegoś filmu czy cokolwiek żeby pogłębić wiedze (co najważniejsze podpartą badaniami, opiniami specjalistów i innymi takimi). Wydaje się jakbyś nasłuchał się o "marihuaninie" od babci albo rodziców którzy też nic nie wiedzą i teraz chciałeś sie z nami tym gównem podzielić. Co mnie jeszcze boli - to że nazywasz ludzi gimbusami a sam nim jesteś, nawet jeżeli masz 50 lat to twój sposób pisania i takie zwroty jak boshe czy pozdro dla kumatych sprawiają wrażenie jakbyś jednak miał coś koło 16 lat maksymalnie
Pozdrawiam.
Litości hipokryzja 100 %. Wypowiadają się tutaj debile pijący ogromne ilości alkoholu, a do tego jeszcze twierdzą, że to marihuana jest zła. Jedno i drugie jest złe. Choć alkohol wiedzie prym.
Sam nie palę, czasem wypiję piwko, ale uważam, że jeśli ktoś chce sobie zapalić, czy się napić i robi to z nadmiarem to jego sprawa. Przynajmniej się wyeliminuje jako słaba jednostka.
Ktoś tu wspominał o alkoholu? Chyba tematy Ci się pomyliły? Nie masz już nic więcej do powiedzenia ta temat wódki? Jeśli tak to stul pysk.
blahblahblah
Dragi to właściwie syf straszny (jeśli się ich użyje w niewłaściwy sposób). Miałem znajomego, który się w takim stanie przepalenia znalazł, że ledwo ogarniał co się wokół niego dzieje. Kontakt z nim urwałem bo się z niego zombie zrobiło. Znałem też innego kolesia i to samo się nim stało. No nie polecam, nawet marihuany- ale też nie zakazuję. IMO- nie powinno być zakazu narkotyków bo jak ktoś się zechce przyćpać to i tak to zrobi, a jak go policjant przyłapie to może do więzienia iść albo grzywnę zapłacić. Akurat z tymi zapisami o karaniu za posiadanie narkotyków to prawo jest kompletnie do rzyci- niepotrzebne wpierdzielanie się.
I co to za ból dupy w tekście?
I te emocje... Matko bosko kochano
To ma być kawałek scenariusza do "Rozmów w toku" czy może kolesia zgwałcił swoim blantem ćpun z gastro?
I skąd te wypociny są? Daj linka do źródła, szanowny panie UltorMatrix, .
Proszę:
wkurwiamnie.org/entry,4103,Narkotyki_nie_dla_debili
Chcesz pogadać o uzależnianiach? To pogadajmy o tobie - bo wyraźnie jesteś uzależniony od wpierdalania się w nie swoje sprawy
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów