18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 31 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 3 minuty temu
Tytuł niczym strzelanina w prowincjonalnym barze na przedmieściach Manaus... a nie czekaj, to Łódź
Pewna Pani nieuważnie zważyła pierogi w wyniku czego oszukała sklep na 1,14 zł. Została doprowadzona przed wymiar sprawiedliwości.

[pejsbukowe źródło]

Gdyby mężczyźni posiadali umiejętność rodzenia dzieci, to kobiety byłyby gatunkiem hodowlanym.
Zgłoś
kickyourheadoff 2018-10-24, 12:35 1
kierownik sklepu składa zawiadomienie o przestępstwie
kasjerka przesłuchanie jako świadek
pewnie ochrona też widziała - przesłuchanie
monitoring ze sklepu
patrol na miejscu - przesłuchanie co najmniej jednego

cały korowód, dziesiątki stron, pod warunkiem, że sprawca współpracuje
w innym przypadku w Sądzie ci sami ludzi są przesłuchiwani ponownie

nikt kurwa nie wpadł na to żeby iść w kierunku wykroczenia przy tego typu sprawach ? albo mediacja i uregulowanie należności ?
Zgłoś
Isthistheend 2018-10-24, 12:44
Ludziom to już się w dupach poprzewracało.
Zgłoś
Byku35 2018-10-24, 12:56
kij jej w oko ważne że 11 listopad jest wolny od pracy
Zgłoś
Ronoaro 2018-10-24, 13:20 3
W sędzia powinien umorzyć sprawę jeszcze na posiedzeniu bez obecności stron(w związku z art. 339 par. 3 pkt.2 kpk) ze względu na znikomą społeczną szkodliwość czynu. A już art.1 kk mówi, że nie jest przestępstwem czyn którego społeczna szkodliwość czynu jest znikoma. Ale sędziowie w Polsce są różni... ogólnie słabo znają kodeks i w ich mniemaniu to jak sprawa trafi do sądu to musi być wyrok i koszty sądowe.

Gallia est omnis divisa in partes tres
Quarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
Zgłoś
S................i 2018-10-24, 13:33 2
Zgłoś
spinaczel 2018-10-24, 13:35 4
ta sprawa musi miec 2 dno, bo nie wierze,że za jednego pieroga poszli do sądu. Może przychodziła i robiła tak codziennie i ochroniarz już wiedział na co ma patrzeć?

"Czlowiek ma sie rozwijac a nie byc hamowany przez obiekt ktory ma co innego miedzy nogami niz on"
Zgłoś
kickyourheadoff 2018-10-24, 13:42
@Ronoaro ale cale postępowanie przygotowawcze musi być przeprowadzone - czyli 90% biurokracji już się odbyło
Zgłoś
RoboCat 2018-10-24, 14:36 1
A ja bym poprostu powiedzial ze nie przeszedlem szkolenia na wage sklepowa i moglem zrobic cos zle
Jakbym byl jej mezem to bym wrobil tego ochroniaza w cos gorszego
Zgłoś
mygyry 2018-10-24, 14:55 1
A tymczasem mieszkańcy wybrali na prezydenta babe z wyrokami
Zgłoś
gohan27-01 2018-10-24, 15:52
Proszę pamiętać czym innym jest kradzież a oszustwo!
Zgłoś
A................r 2018-10-24, 15:55 1
RoboCat napisał/a:

Zlodziej ukradnie ci cos z domu do 500zl to nic sie nie dzieje bo "niska szkodliwosc czynu" a tu kurwa za 1zl sad i policja. Po zakonczeniu sprawy ten janusz-sklep powinien splacic koszty... sadowe, policji itp itd... ciekawe czy waga miala kalibracje wazna...

Tu chodzi o kwalifikację karną czynu. Zajebiesz 20 zł ze sklepu, nic się nie stanie, zapłacisz zajebaną kartą zbliżeniowo w sklepie za 20 zł (co jest kwalifikowane jako kradzież z włamaniem) i możesz na parę lat popłynąć. To co ona zrobiła to oszustwo, a to poważna sprawa już jest.
Zgłoś
korowiow777 2018-10-24, 16:06 2
To jednak przestępstwo. Kobieta ważyła tak pierogi, że podciągała je do góry. By ważyły mniej. Sklep jest wkurwiony, bo tak miesięczne pewnie klienci wynosza tony jedzenia. Dla sieciówki to już problem taka kasa. Proces pokazowy by odstraszyć innych "oszczędzających" na zakupach. Tacy z Was sadole cieszacy się z urwanej nogi hindusa a rodzimemu złodziejowi pobłażacie. Ciekawe dlaczego

zmarnowałem 22 znaki
Zgłoś
Heydash 2018-10-24, 16:25
Łask to nie Uć, a sprawy nie skomentuję bo ja już kurwa nie wiem...
Zgłoś
C................n 2018-10-24, 16:51 1
Ja pierdolę, toż to jest przynajmniej jeden paragraf, z którego można pociągnąć do odpowiedzialności sklep...

Waga niedostosowana do ważenia produktów ilościowych, co wymusza w niektórych przypadkach trzymanie torebki.

Nieuzasadnione wezwanie policji wobec czynnego żalu w ewidentnie niezawinionej sytuacji (domniemanie niewinności + powyższe).

Jakaś menda trafiła na kobietę, która nie znała swoich praw (a szczególnie dotyczących obrony koniecznej) i postanowiła się wyżyć. Dajcie adres tego sklepu, to jak pojadę za dwa tygodnie do Łodzi zrobię im z dupy jesień średniowiecza na tych pierogach.

Jednego łochróniaża już ze sklepu kiedyś wyprowadziłem z prawym nadgarstkiem na prawej łopatce i smród ciągnie się za nim do dzisiaj. Chętnie zrobię to po raz kolejny.
Zgłoś
kokos_123 2018-10-24, 18:07
Według mnie winna jest tylko i wyłącznie baba, za swój debilizm. Winna za brak elementarnej wiedzy o karze i kwalifikacji swoich czynów, mimo że wiedziała że są niezgodne z prawem.
Jakim trzeba być debilem żeby się na oszustwo dać złapać, trzeba było zajebać wszystkie pierogi jak nie ma kasy na jedzenie.
Kara za oszustwo, a za kradzież, to jak piekło i niebo. No aż krew się gotuje, jak się taka niedojda trafia, a mówią że kobiety kalkulują całe życie.

:oneko:
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów