Jak tam sąsiedzie się zamarza w aucie w kolejce po wiadro prądu?
Jak tam sąsiedzie się zamarza w aucie w kolejce po wiadro prądu?
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Chyba nigdy nie jeździłeś elektrykiem.
Przyspieszenie jak w Lamborghini, cisza jak w Rolls Roys-ie, cena jak w Skodzie. Masz wszystko co najlepsze.
Ja wybrałem stare V8, ale to nie jest racjonalne.
Jasne, elektryki nie są złe, ale zależy do czego. 500 km po autostradzie na tym nie przejadę, szczególnie zimą, więc to nie dla mnie.
Chodzi jednak o to, żeby decydował klient. Jeśli państwo musi zachęcać dopłatami, a do spalinówek zniechęcać podatkami i zakazami, to znak, że produkt jest chujowy.
I bardzo kurwa dobrze może wbija sobie do pustych łbów że paliwo jest lepsze od elektryka.
jak żarówki elektryczne wymyślili to takie debile jak Ty krzyczały, że naftówka lepsza
Nie siej fermentu
I bardzo kurwa dobrze może wbija sobie do pustych łbów że paliwo jest lepsze od elektryka.
Cały pomysł z samochodami elektrycznymi nie jest do końca zły. Rozwiązanie systemowe jest wadliwe. Zamiast wymiennych modułów już naładowanych i wymienianych na stacjach wybrano ładowanie. Po co? Żeby w miejsce utraconych zysków z paliw czerpać zyski z prądu w dotychczasowej wysokości, żeby ludzie dalej byli zależni. Koncepcja elektryków do miasta jest prawidłowa. 150-200 km zasięgu zapewni komfort przemieszczania. Dalsze trasy to jeszcze problem, ale powstają już baterie o zasięgu ponad 1000 km. Mając fotowoltaikę ponad pół roku jeździsz za darmo. Niech by dzisiaj w mieście połowa samochodów była bez katalizatora. Czy pozwolilibyście sąsiadowi kopcić w piecu czymkolwiek, albo marnym opałem? Odejście od paliw kopalnych to naturalna kolej rzeczy, tyle że jak przy każdej rewolucji wykorzystano sytuację, żeby złupić prosty lud do ostatniego grosza.
Przyspieszenie jak w Lamborghini, cisza jak w Rolls Roys-ie, cena jak w Skodzie. Masz wszystko co najlepsze.
spalanie 10-20 kW/100km czyli 10-20 zł / 100km - jak masz własną elektrownie w domu to jeszcze mniej. zużywanie się elementów na nieporównywalnie niskim poziomie względem samochodu spalinowego z ogromną ilością części pracujących i płynów eksploatacyjnych.
Sprawność układu na poziomie 90% ( samochód spalinowy granica nie do przekroczenia 40%) bateria możliwa do odzysku w 90% ( gównie pierwiastki wartości złota ). Teraz wprowadza się kolejny traznystor GaNFET - sprawność inwerterów i ładowarek wzrośnie do 95%. Jedyne ograniczenie to bateria, ale i nad tym pracują. Będąc obiektywnym powiem że bez spalinówek też nie da jak to się eurounii wyśniło.
Ale huj tam golf zawsze będzie królem. Czekaj... zara... nowy golf będzie elektryczny...😍
co ci z tego przyspieszenia? wytłumacz mi to! wszyscy jarają się przyspieszeniem, a w trasie nierzadko ciężarówki ich wyprzedzają
nie widziałem, żeby elektryk w trasie jechał ponad 120-130... bo to do miasta? zgoda! tylko po co ci przyspieszenie w miejscu, gdzie w sekundę, max dwie rozpędzisz się do dopuszczalnej prędkości, tylko po to, żeby dłużej stać na kolejnych światłach
[ Dodano: 2025-01-06, 18:48 ]
Taka Tesla potrzebuje na takiej stacji gdzieś z 15 min. (albo więcej, zależy od mocy ładowania) żeby naładować się do pełna (z bardziej rozładowanej baterii)
15min do pełna? chyba z 90% naładowania
To sa SC 250kW więc 15 minut wystarczy by się doładować na 200km. Podobne kolejki są latem do myjni bezdotykowych
Tyle, że brudnym autem pojedziesz dalej, a rozładowanym elektrykiem będziesz stał w tej kolejce.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów