Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:30
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-01-04, 11:41
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
TwójCzarnyPan 2025-01-06, 20:01
yesan napisał/a:

Czesto widze takie komentarze i z ciekawosci zapytam - gdzie Wy, kurwa, tak jezdzicie?
Mam samochod od 7 lat i 2 razy zdarzylo mi sie przejechac wiecej niz 300 km jednego dnia (a to tez mozna policzyc na palcach obu dloni).

Taka praca. Nie, nie jeżdżę TIRem, ale osobówką do klientów po Europie. 500 km to standard, a bywa, że 800. Jak się da dolecieć, lecę. Ale jak mam lecieć z Berlina do Frankfurtu, a potem jeszcze zapierdalać 200 km wynajętym autem na jakieś zadupie i z powrotem, żeby potem lecieć do Monachium i na koniec tygodnia z powrotem do Berlina, to wolę całą trasę zrobić autem.
Zgłoś
takamahi 2025-01-06, 20:04
smc napisał/a:

Wiesz, że dinozaury wyginęły i więcej ropy już nie będzie?

Czytaj misiu kolorowy ze zrozumieniem, gdzie ja o ropie pisałem?
Zgłoś
Mietuh 2025-01-06, 20:20
Wszystko pięknie i ładnie do c zasu aż nie nastąpi zwarcie w baterii, w większości elektryków jest pod podłogą i kierowca oraz pasażerowie mają szansę na zgrillowanie się podczas wypadku. P:rzeważnie blacha która chroni baterie pod podwoziem jest nie grubsza niż 2 mm. Na sadolu były filmiki co się dzieje jak zaczną się palić baterie litowe. Dodam tylko że strż pżrn chyba w szczecinie kupił specjaklny kontener do gaszenia elektryków do którego wprowadza się elektryk nstępnie zalewa wodą, kolejną sprawdzoną metodą na palącego się elektryka jest jego zakopanie. Ciekawe jest też to że jak nawet kupisz nową lub zregenerowaną baterie to dostajesz ją ze sprawnościa 70-80% zależmie od producenta samochodu. Nie pisząc już o usterkach w silnikach głównych tesli wyciek płynu chłodniczego i zwarcie w stojanie i inwerterze lub nawet pozostanie płynu bez zwarcia wiąże się przeważnie z wymianą silnika bo nie opłaca się naprawiać a to robi koszty. 500.000 km na jednej baterii to teoria już nie robi się takich samochodów jak wytrzyma 200.000km to będzie wielki sukces...
Zgłoś
qwerq221 2025-01-06, 20:21
Hahahahaha ja pierdole przecież to jest kolejka na kilka dni no chyba ze robią jakieś ograniczenia w czasie ładowania typu pół godziny i wypierdalaj ale nawet wtedy pewnie ostatni w kolejce musi czekać jakieś 12h
Zgłoś
oburpik 2025-01-06, 20:23
Szwecja taka pro chciała łasych na dotację jak widać nie brakowało xD
Zgłoś
durabo2 2025-01-06, 20:29 1
Jak łatwo zorganizować zlot
Zgłoś
kidi1 2025-01-06, 20:33
Ale o co się tu wszyscy zesrali? O to, ze jeszcze nie ma wystarczająco dużo ładowarek? Wy myślicie, że kolejnych już nie postawią czy jak? Limit się wyczerpał? Bedzie większe zapotrzebowanie to postawią więcej.
Zgłoś
qwerq221 2025-01-06, 20:43
yesan napisał/a:

Czesto widze takie komentarze i z ciekawosci zapytam - gdzie Wy, kurwa, tak jezdzicie?
Mam samochod od 7 lat i 2 razy zdarzylo mi sie przejechac wiecej niz 300 km jednego dnia (a to tez mozna policzyc na palcach obu dloni).

hahahaha o ja pierdole jak jest ładna pogoda w lato to w 1 dzień nawet na motocyklu potrafię zrobić ponad 700km a tak bez spinania dla samej przyjemności w każdy ładny weekend od 300 do 400 km a wracając do samochodow to fakt taktem codziennie nie robie jakichś dużych przebiegów bo tylko jazda po mieście ale np mój brat mieszka ode mnie jakieś 400 km co z jebanymi korkami bez żadnych przerw zajmuje jakoś 4.5h dojazd jakbym mial jeszcze dodać do tego 2h ładowania to by mnie chyba chuj strzelił a tak wsiadam sobie o 10 rano w auto o 2:30 jestem na miejscu u brata i sobie wracam na następny dzień na tym samym zbiorniku paliwa po dojeździe do domu zostaje jeszcze na jakieś 100km zasięgu wiec przekonaj mnie to tej jebanej mikrofalówki na kolach gdyby to ścierwo kosztowało 1/3 ceny normalnego auta to może może mozeeee bo jednak pieniądze grają duża role ale tak jak to ścierwo jest w chuj droższe to o czy w ogóle mowa. Elektryki są dla modnych kurew jak widzisz kogoś za kierownica tego gowna to od razu wiesz ze to modna kurwa
Zgłoś
Kidl3r 2025-01-06, 20:44 1
takamahi napisał/a:

Brak infrastruktury do ładowania, kolosalne ceny napraw, wątpliwa ekologia (i w produkcji i składowaniu/recyclingu rozwalonych) poza tym ciekaw jestem jak to będzie wyglądało za przypuśćmy 10 lat jak elektryków będzie ok 70% przez 10 lat żeby skały srały w żadnym kraju nie zmodernizują tak linii elektrycznych ani nie podniosą tak podaży energii aby to udźwignąć. A o tym jak byśmy jeszcze tak doświadczyli wtedy burzy słonecznej która rozpierdoli nam infrastrukturę elektryczną to już nawet nie chcę myśleć.
Elektryki, tak, ale na ogniwa wodorowe. Mikro stacje pozyskiwania wodoru można lepiej rozmieścić, są niezależne od sieci energetycznej mogą mieć własne zasilanie fotowoltaiczne lub wiatrowe. I można je zabezpieczyć nawet przed burzami elektromagnetycznymi.
A najlepsze jest to co robi Toyota w swoim centrum badawczym - konwersja silnika spalinowego na zasilanie wodorem. To jest przyszłość. Ale dopóki politycy będą się przy decydowaniu podpierać własnym portfelem i wpływem kasy do niego od lobbystów, zamiast nauką, to huj na tym świecie będzie.

Wodór - nieopłacala produkcja, drakońskie warunki przetrzymywania takie jak temperatura, i ciśnienie. Waga auta. Magazynowanie, transportowanie. A i tak to dalej elektryk który jak piszesz powyżej to lipa. Przecież zespół magazynowo-produkcyjny w samochodzie zastępuje jedynie baterię, a i tak w wodorowym jest mała bateria elektryczna... gdzie tu sens gdzie logika
Zgłoś
shoe5maker 2025-01-06, 20:50
joti napisał/a:

Tyle że to kolejka do ładowarki z darmowym prądem od Tesli, a nie do zwykłej ładowarki. Dawniej Tesle tak był sprzedawane na Zachodzie, że mają darmowy prąd, wpierw było bez ograniczeń, później na jakiś czas, oczywiście tylko w punktach Tesli i tu jest taka sytuacja. Jak ktoś chce zapłacić naładuje bez kolejki na jednej z dziesiątek tysięcy stacji w Szwecji.

I teraz pytanie, Szwedzi to tacy skąpcy, że wolą czekać w kolejce chuj wie ile żeby nie zapłacić ze 20 dolców, czy po prostu ty siejesz dezinformację. Ja nie wiem więc nie bierz tego do siebie.
Zgłoś
takamahi 2025-01-06, 20:50 3
Kidl3r napisał/a:

Wodór - nieopłacala produkcja

Efekt skali, jak by był większy popyt było by opłacalnie. W Japonii jest kilka firm które w swoich centrach magazynowych mają flotę pojazdów (róźnego rodzaju wózków) Zasilanych wodorem - w tych firmach sami produkują wodór na własne potrzeby, więc jednak się opłaca.
Bo tak naprawdę to wcale nie jest proces nieopłacalny.

Dodatkowo są technologie produkcji wodoru z amoniaku, gdzie jednocześnie produktem ubocznym są środki stosowane w nawozach, których to obecnie przez ruskie ścierwa, mamy niedobór i są w huj drogie.

[ Dodano 2025-01-06, 20:53 ]
Kidl3r napisał/a:

Waga auta.

Porównywalna jak nie mniejsza od elektryków z pakietami Li-Ion.

Kidl3r napisał/a:

Magazynowanie, transportowanie.

Odpadają przy mikroinstalacjach pozyskiwania wodoru które są jednocześnie stacjami jego tankowania.

Gdzie napisałem że elektryk to lipa, Elektryk na wodór jest ok. Przechowywanie już nie jest takim problemem jak kiedyś, widać nie siedzisz w temacie na bieżąco. Są projekty tzw. Pasty wodorowej, słyszałeś? - można to rozwijać.

A i tak pisałem najlepsze z tego wszystkiego to Konwersja silników spalinowych na zasilanie wodorem. Jak by pozyskiwanie i przechowywanie wodoru był takim wielkim problemem, to masa japońskich firm i japoński rząd by się w to nie pchał, tyle że w Japonii to się myśli głową, nie jedynie portfelem.
Zgłoś
Mirek19850509 2025-01-06, 21:07
Kidl3r napisał/a:

Zostaw trola umył dziś swojego Passata bo jest święto. I marzy o podróży nim do muzeum Volkswagena gdzieś za granicą.
Ni huja nie rozumiem tego podejścia do tego że elektryk to pedalstwo z jednoczesnym odrzuceniem racjonalnych argumentów ich korzyści.
Jednak jak sobie przypomnę że mam w firmie 2 kolesi , obaj łysi z audicami którzy sikają na stojąco do kibla powodując echo spadającej niagary na całe piętro bo nie czytali obsługi ani istniejącego obok pisaru ani toalety na którą się siada podczas wypróżniania wiem że z ludźmi z obsikanymi siłą rzeczy spodniami nie ma sensu dyskutować.
Świat idzie do przodu, a komuna zostawiła nam przekonania że golf jest Das gut a sikanie do kibla na stojąco jest męskie.😓

Siadać na obsczanej desce mam, nie dziękuję postoje!! S sram też na Małysza , kto normalny siada na obsczanej
desce ,a tfu !!
Zgłoś
metyoo 2025-01-06, 21:41
Mirek19850509 napisał/a:

Siadać na obsczanej desce mam, nie dziękuję postoje!! S sram też na Małysza , kto normalny siada na obsczanej
desce ,a tfu !!

po takich wieprzach jak ty kible są obsrane, a deski połamane, bo przetrzeć deski papierem nie potrafisz!
Zgłoś
Kidl3r 2025-01-06, 21:43
Mirek19850509 napisał/a:

desce ,a tfu !!

No tak, w twojej logice nie ma błędu, skoro sikasz na stojąco to wszystko jest obsikane więc na desce siedzieć nie można. Twoja żona też robi wszystkie potrzeby na skoczka. I cała rodzina, i nawet pies was podpatrzył i powiela. Kurwa cofnij się o epokę i wypierz przy okazji spodnie.
Zgłoś
metyoo 2025-01-06, 21:43 2
takamahi napisał/a:

Brak infrastruktury do ładowania, kolosalne ceny napraw, wątpliwa ekologia (i w produkcji i składowaniu/recyclingu rozwalonych) poza tym ciekaw jestem jak to będzie wyglądało za przypuśćmy 10 lat jak elektryków będzie ok 70% przez 10 lat żeby skały srały w żadnym kraju nie zmodernizują tak linii elektrycznych ani nie podniosą tak podaży energii aby to udźwignąć. ....

dodam ciekawszy argument, uzależnią nas od prądu, a potem dopierdolą takie jego ceny, że się zesramy ze szczęścia i nawet ci, którzy jeżdżą zbiorkomem będą za to płacili
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem