Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:30
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-01-04, 11:41
🔥 Grażyna zostaw moją szmatę - teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BigLebovsky 2025-01-06, 22:24 1
smc napisał/a:

Iphone, Tesla, MacBook i LBGT to styl życia. Nie wygrasz z nim.

A do tego sojowe latte i ciepła posada w korpo jako senior prodżekt menadżer. No i oczywiście loft apartment na 40 lat kredytu. Ale na paliwie zaoszczędzą to spłata pójdzie z górki.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-01-06, 22:27
takamahi napisał/a:

A najlepsze jest to co robi Toyota w swoim centrum badawczym - konwersja silnika spalinowego na zasilanie wodorem. To jest przyszłość. Ale dopóki politycy będą się przy decydowaniu podpierać własnym portfelem i wpływem kasy do niego od lobbystów, zamiast nauką, to huj na tym świecie będzie.

Proces spalania wodoru w takim silniku ma małą sprawność. Dużo wyższą osiągają wodorowe ogniwa paliwowe, tylko że są kurewsko drogie.
I tu jest problem. Jeśli wodór byłby tani, to mimo kiepskiej sprawności bardziej opłacałoby się go spalać. Ale na razie tani nie jest, więc jedno i drugie wychodzi drogo.
Zgłoś
smc 2025-01-06, 22:33
BigLebovsky napisał/a:

A do tego sojowe latte i ciepła posada w korpo jako senior prodżekt menadżer. No i oczywiście loft apartment na 40 lat kredytu. Ale na paliwie zaoszczędzą to spłata pójdzie z górki.

Taki to pożyje.

Innym tylko tyrka na 3 zmiany na strefie ekonomicznej za najniższą krajową, wynajęta klitka w patologicznej dzielnicy i bilet miesięczny.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-01-06, 22:39
pazuzu napisał/a:

W całej Europie spada sprzedaż samochodów elektrycznych, najbardziej spada sprzedaż tesli. Samochody te są za drogie i to wykorzystują Chiny których samochody są 3x tańsze a jakością dorównują tym zachodnim więc za jakis czas to właśnie Chińske samochody elektryczne będą jeździć po Europie

Niech jeżdżą, ale mają być produkowane w Europie, a na importowane powinny być zaporowe cła. Już dosyć przemysłu oddaliśmy Chińczykom, za chwilę najlepszymi zawodami będą kurier i sprzątaczka, bo nie da się ich wykonywać zdalnie z Azji. Chociaż tu pewnie wejdą w końcu roboty.
Zgłoś
pazuzu 2025-01-06, 22:45
TwójCzarnyPan napisał/a:

Niech jeżdżą, ale mają być produkowane w Europie, a na importowane powinny być zaporowe cła. Już dosyć przemysłu oddaliśmy Chińczykom, za chwilę najlepszymi zawodami będą kurier i sprzątaczka, bo nie da się ich wykonywać zdalnie z Azji. Chociaż tu pewnie wejdą w końcu roboty.

To nie takie proste, tzn UE już narzuciła wysokie cło nawet do 30% ale Chiny się wkurwily i zaczęli rezygnować z części inwestycji w Europie co znaczy miliardy strat dla różnych państ. Ale patrząc przyszłościowo unia powinna się nauczyć żyć bez dużego wpływu chińskiego rynku
Zgłoś
Kidl3r 2025-01-06, 22:48
BigLebovsky napisał/a:

Spora część twojej wypowiedzi potwierdza to co napisałem, a styl to już całkowicie. Skąd ty możesz dziecko drogie wiedzieć co mnie przeraża. Ja mam w dupie i te babcie i rekordy prędkości i ciebie. Sam jeżdżę czterolitrowym V6-ale czy mam z tego powodu kogoś namawiać na taki czy inny środek transportu?! Jak dla mnie możecie nawet sobie gruchy walić w tych teslach, chuj mi do tego. Chodzi o ten wasz swiński kwik kiedy ktoś podważa wasze sekciarskie teorie.

Nie mam kwiku bo cała ta motoryzacja dla mnie to leczenie kompleksów łysych potomków januszy z poloneza marzących o audi. I całe to gadanie lepszości jednego od drugiego to cofanie się poniżej lat 90 gdzie każdy na siebie patrzał co drugi ma, a wszyscy nie mieli nic.
Samochód jest do jeżdzenia. A najlepiej do skutecznego. Skoro masz 4.0 to dopytam tylko czy masz włosy na głowie?
I czy nie męczy cię zatruwanie swoim bytem otoczenia?

Mam za to stypendium na EiT i używając mózgu wiem że Twoje myślenie przegrywa na starcie patrząc w skali makro że Ty wraz z tym swoim V6 jesteś chorobą tego świata. I nie policzysz jaki problem stwarzasz bo tak daleko nie liczysz. 4.0 z Twojej wypowiedzi to tylko potwierdza.
Naprawdę potrzebujesz takiego dużego silnika? Nie dojedziesz mniejszym? Czy koledzy będą się śmiali?
Irytuje mnie też jak wracam do tego kraju z okolic bardziej cywilizowanych że tu się faktycznie leczy się szarość dnia fajnymi zabawkami. W dupie mając czy dymi się komuś w twarz, ile trzeba logistyki żeby dostarczyć ropę do takiego lorda jak Ty byle mu było lepiej egzystować z wywyższeniem się ponad innych choćby większym samochodem lub posiadać luksus na ustalonym dla siebie poziomie.

Życzę udanego monologu. Nie jesteś na moje nerwy. Bo do tego musiałbyś się wybić wyżej niż pójście do komisu i zakup pojazdu z opcją podwyższania ego.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-01-06, 22:58 2
Kidl3r napisał/a:

Nie mam kwiku bo cała ta motoryzacja dla mnie to leczenie kompleksów łysych potomków januszy z poloneza marzących o audi. I całe to gadanie lepszości jednego od drugiego to cofanie się poniżej lat 90 gdzie każdy na siebie patrzał co drugi ma, a wszyscy nie mieli nic.
Samochód jest do jeżdzenia. A najlepiej do skutecznego. Skoro masz 4.0 to dopytam tylko czy masz włosy na głowie?
I czy nie męczy cię zatruwanie swoim bytem otoczenia?
Mam za to stypendium na EiT i używając mózgu wiem że Twoje myślenie przegrywa na starcie patrząc w skali makro że Ty wraz z tym swoim V6 jesteś chorobą tego świata. I nie policzysz jaki problem stwarzasz bo tak daleko nie liczysz. 4.0 z Twojej wypowiedzi to tylko potwierdza.
Naprawdę potrzebujesz takiego dużego silnika? Nie dojedziesz mniejszym? Czy koledzy będą się śmiali?
Irytuje mnie też jak wracam do tego kraju z okolic bardziej cywilizowanych że tu się faktycznie leczy się szarość dnia fajnymi zabawkami. W dupie mając czy dymi się komuś w twarz, ile trzeba logistyki żeby dostarczyć ropę do takiego lorda jak Ty byle mu było lepiej egzystować z wywyższeniem się ponad innych choćby większym samochodem lub posiadać luksus na ustalonym dla siebie poziomie.
Życzę udanego monologu. Nie jesteś na moje nerwy. Bo do tego musiałbyś się wybić wyżej niż pójście do komisu i zakup pojazdu z opcją podwyższania ego.

Pytasz o fryzurę bo chcesz się umówić? Nie masz u mnie szans. Jeśli tak cię bulwersuje 4.0 to co powiesz na wszystkich tych celebrytów -ich jachty i samoloty?! Co powiesz na eko terrorystów z UE którzy latają w te i we wte aby ustalać pojebane ograniczenia dla ratowania planety. Nic nie powiesz,bo jeśli w dupę cię szczypie 4.0 to na samą myśl o nich dostałbyś wylewu.
A teksty typu "ten kraj" to ja znam... Już wiem kim jesteś. Ha tfu!!!
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-01-06, 22:58 1
pazuzu napisał/a:

To nie takie proste, tzn UE już narzuciła wysokie cło nawet do 30% ale Chiny się wkurwily i zaczęli rezygnować z części inwestycji w Europie co znaczy miliardy strat dla różnych państ. Ale patrząc przyszłościowo unia powinna się nauczyć żyć bez dużego wpływu chińskiego rynku

Jak nikt się nie wyłamie, Chiny odpuszczą. Bo przecież nie zrezygnują z najlepszego rynku zbytu, komu sprzedawać będą swoje produkty, jak zaraz amerykański rynek się zamknie? Ruskim, Hindusom albo Afrykanom?
Problemem są tacy jak Orban albo Fico, którzy zapomnieli, że ich kraje leżą w Europie i wszyscy jedziemy na tym samym wózku.
Zgłoś
tars 2025-01-06, 23:06 1
kidi1 napisał/a:

Ale o co się tu wszyscy zesrali? O to, ze jeszcze nie ma wystarczająco dużo ładowarek? Wy myślicie, że kolejnych już nie postawią czy jak? Limit się wyczerpał? Bedzie większe zapotrzebowanie to postawią więcej.

I do czego podłączą te ładowarki? Bo elektrowni nie postawią z dnia na dzień, to samo z siecią przesyłową. Prąd z paneli albo wiatraków jest albo nie.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-01-06, 23:14
metyoo napisał/a:

dodam ciekawszy argument, uzależnią nas od prądu, a potem dopierdolą takie jego ceny, że się zesramy ze szczęścia i nawet ci, którzy jeżdżą zbiorkomem będą za to płacili

Tak będzie, bo przecież większa część ceny paliwa to różne podatki. Jak spadnie sprzedaż, będzie deficyt w budżecie, który rząd będzie musiał jakoś nadrobić. Będą więc stopniowo zwiększać podatki na prąd, to pewne. I nieważne, kto będzie wtedy rządzić, wszyscy to zrobią.
Zgłoś
kidi1 2025-01-06, 23:16
@tars: Łatwiej jest zrobić stację ładującą niż stację benzynową. Jak będzie więcej samochodów to będzie więcej stacji. Proste. Ta technologia jeszcze raczkuje, nie ma co się spodziewać od razu, że wszystko będzie pięknie i na full.
Zgłoś
metyoo 2025-01-06, 23:16 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

Tak będzie, bo przecież większa część ceny paliwa to różne podatki. Jak spadnie sprzedaż, będzie deficyt w budżecie, który rząd będzie musiał jakoś nadrobić. Będą więc stopniowo zwiększać podatki na prąd, to pewne. I nieważne, kto będzie wtedy rządzić, wszyscy to zrobią.

rozwinąłeś moją myśl, żeby ci niedorozwinięci to zrozumieli, chociaż ten ich argument o 3s do 100 ich tak zaślepił, że pewnie w nocy się moczą z tego powodu. gaz już nie jest eko, więc przychód z kolejnych podatków też spadnie.

[ Dodano 2025-01-06, 23:20 ]
tars napisał/a:

I do czego podłączą te ładowarki? Bo elektrowni nie postawią z dnia na dzień, to samo z siecią przesyłową. Prąd z paneli albo wiatraków jest albo nie.

to dla nich jeszcze rzecz nie do pojęcia, ważne, że są nowocześni. to jest takie samo myślenie jak dzieci, które myślą, że mleko pochodzi ze sklepu
Zgłoś
esa 2025-01-06, 23:59
a moje trzy auta mają razem 93 lata
Zgłoś
kuba1986 2025-01-07, 0:03
Tutaj macie jakość Tesli:

Nic, tylko kupować...
Zgłoś
Mietuh 2025-01-07, 0:21
Kidl3r napisał/a:

Wodór - nieopłacala produkcja, drakońskie warunki przetrzymywania takie jak temperatura, i ciśnienie. Waga auta. Magazynowanie, transportowanie. A i tak to dalej elektryk który jak piszesz powyżej to lipa. Przecież zespół magazynowo-produkcyjny w samochodzie zastępuje jedynie baterię, a i tak w wodorowym jest mała bateria elektryczna... gdzie tu sens gdzie logika

Toyota opracowała już technologię magazynowania wodoru podobną do LPG pierwsze testowe samochody miały zasięg ok 60km teraz ponad 200km między tankowaniami Dodam tylko że Polska jest na trzecim miejscu w europie jeśli chodzi o produkcje szarego wodoru z gazu ziemnego
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem