Historyk Leszek Żebrowski opowiada o żołnierzach Narodowych Sił Zbrojnych pochodzenia żydowskiego wychodząc na przeciw mitowi, jakoby NSZ mordowało ludność żydowską na terenie okupowanej Polski, wskazując jednocześnie, kto tak naprawdę, poza Niemcami, zajmował się mordami na żydach
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Poza tym ze w Powstaniu Warszawskim NZS zajmowalo sie gownie wylapywaniem i mordowaniem Zydow ktorzy mysleli ze wreszcie moga bezpiecznie wyjsc. Poza tym ze Brygada Wilenska NZS wspolpracowala z Niemcami. Poza tym ze ideologicznie pomiedzy hitlerowcami z SS a faszystami z NZS wlasciwie nie bylo roznic. Itp.
Marc_ napisał/a:
Poza tym ze w Powstaniu Warszawskim NZS zajmowalo sie gownie wylapywaniem i mordowaniem Zydow ktorzy mysleli ze wreszcie moga bezpiecznie wyjsc. Poza tym ze Brygada Wilenska NZS wspolpracowala z Niemcami. Poza tym ze ideologicznie pomiedzy hitlerowcami z SS a faszystami z NZS wlasciwie nie bylo roznic. Itp.
Widzę, że propaganda PRLu działa i ma się dobrze w tych starszych pokoleniach "polaczków" łykających każde gówno z wyborczej/TVNu czy też innego postkomunistycznego gówna
Och, zapomnialem ze niektorzy czerpia tu prawdy z jakiegos "Uwazam Rze" albo innego prawackiego gowna...
Marc_ napisał/a:
Och, zapomnialem ze niektorzy czerpia tu prawdy z jakiegos "Uwazam Rze" albo innego prawackiego gowna...
To nie są informacje z żadnego Uważam Rze, tylko fakty historyczne mające potwierdzenie w dokumentach, opisach i relacjach ludz z tamtych czasów.
Och, zapomniałem, że niektórzy czerpią tu "prawdy" z jakiegoś gówna wyborczego, książek grossa, albo czytują publikacje "historyków", a w zasadzie histeryków mianowanych przez KC PZPR. Zrób mnie, i wielu innym patriotom, przysługę i wyemigruj do rosji, a najlepiej się powieś lewaczku
SS = hail Hitler
NSZ = hail Hitler
Neofaszyści = hail Hitler
Wniosek? Swój do swojego ciągnie
NSZ = hail Hitler
NSZ = hail Hitler
Wyjdź, wyjdź stąd miernoto lewicowa
Marc_ napisał/a:
Prawackie sciery:
To jednak prawda, że jak lewaczki nie mają więcej argumentów wyzywają jak na prawdziwe prymitywy przystało
@Sklej dyskusja z lewusami zawsze się kończy, gdy przychodzi im wykazać się wiedzą historyczną
@UP Pomijając już, że taka dyskusja nie ma sensu. Wiecie dlaczego? Bo ktoś niezdecydowany/nie optujący za żadną opcją polityczną czytając, że lewa i prawa strona się wyzywa,nikt nie ustępuje w myśl "ustąp głupszemu" - nie mówię, że to źle, ale w tym przypadku nie ma mowy o dyskusji. To są zwykłe, marne prowokacje, które wystarczy zwyczajnie olać bądź zabić je faktami historycznymi, udowodnić że ma się racje, a nie wyzywać od lewaków, bo to nic nie daje.
Czyś jest lewak, czyś jest "prawak" NSZ to patrioci tacy sami jak AK.
Gość jest konkretny i warto go posłuchać bo w przeciwieństwie do wszystkich odwiedzających ma naprawdę dużą wiedzę.
Nie jestem prawicowcem, ale żydzi mnie wkurwiali i wkurwiają do tej pory. Wielki mi naród wybrany, który wiecznie się przypierdala do Polski. Zwłaszcza amerykańskie żydostwo pokroju dziwki Schlussel i Jana Grossa.
Po za tym zastanawiam się jak w takim kraju jak Polska takie ścierwo jak Gross ma w tu w ogóle prawo wjazdu.
Tutaj jest link do sławetnego pana Grossa
pl.wikiquote.org/wiki/Jan_Tomasz_Gross
radzę sobie poczytać i zapoznać się z tym fiutem i bredniach jakie wypisuje na temat naszej historii i naszych dziadków, którzy często ryzykując życiem ratowali żydów.
Po za tym zastanawiam się jak w takim kraju jak Polska takie ścierwo jak Gross ma w tu w ogóle prawo wjazdu.
Tutaj jest link do sławetnego pana Grossa
pl.wikiquote.org/wiki/Jan_Tomasz_Gross
radzę sobie poczytać i zapoznać się z tym fiutem i bredniach jakie wypisuje na temat naszej historii i naszych dziadków, którzy często ryzykując życiem ratowali żydów.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów